ZOEKEN

Welke vereniging krijgt 50+ ers in beweging?

Ook in de Kempen neemt het aantal 50- en 60 plussers toe de komende jaren. Deze mensen staan actief in het leven en willen dit nog lang zo houden. Een goede gezondheid is voor hen van belang. Mede hierdoor is de aandacht voor gezond ouder worden toegenomen. Een belangrijk aspect voor die gezondheid is voldoende bewegen. En dat brengt ons op de vraagt; Wie krijgt die 50+-er in beweging?

Een deel van deze leeftijdsgroep heeft vroeger gesport, maar is in de loop der jaren gestopt. Een andere deel was al minder sportief van jongs af aan. En toch weten we dat fitheid op oudere leeftijd bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Die fitheid werkt door op een betere eetlust, minder afname van de longcapaciteit, de spiermassa die beter op niveau blijft en een betere coördinatie. 

Beweegaanbod voor de 50+-er

Het deel van hen die van jongs af aan al niet zo sportief was zal een extra duwtje moeten krijgen om in beweging te komen. Voor hen zullen sport- en beweegaanbieders drempels moeten wegnemen. In feite geldt dit ook voor dat deel van hen dat vroeger wel heeft gesport. Gelukkig is de Ouderenbond hier al langere tijd actief in met hun ‘Old Stars’. Onder de vlag van Old Stars kennen sporten als tafeltennis, tennis, basketbal, hockey, voetbal, badminton, korfbal, hardlopen, handbal, boksen, biljarten, rugby, tafeltennis, volleybal, waterpolo en wielrennen een variant die je ook prima op latere leeftijd kunt doen.
We zien gelukkig in de Kempen hier al mooie voorbeelden van. Zo kun je onder meer bij Voetbalvereniging Vessem en RKVV Bergeijk terecht voor walking football. Ook korfbal is in de walking variant te beoefenen bij KVC in Hoogeloon en FSC Knegsel. Wie volgt?

Kansen voor verenigingen

Dit senioren beweegaanbod biedt verenigingen kansen. Allereerst in de vorm van nieuwe leden. Maar wellicht nog belangrijker is dat er reuring op de club is tijdens daluren en wellicht haal je met deze doelgroep wel meer vrijwilligers binnen.

Kempeninbeweging.nl

Wil jij met jouw club ook een sport- of beweegaanbod aanbieden voor deze doelgroep, bekijk dan de mogelijkheden voor financiële ondersteuning op de website kempeninbeweging.nl. Heb je al een mooi aanbod, vermeld het dan op deze website. Wij kunnen het dan gratis voor je promoten via onze social kanalen, e-mailnieuwsbrief en publicaties in de lokale kranten.

Uitgelichte Artikelen

Aanmelden thema-avond Vrijwilliger vinden en binden

Aanmelden thema-avond Veilig sportklimaat

Nieuwe Thema-avonden vrijwilligersbeleid en veilig sportklimaat in de Kempen

Bij Fun Ludo gaat het puur om plezier in sporten

Nieuw sportseizoen met nieuwe plannen om meer mensen in beweging te krijgen

Welke vereniging krijgt 50+ ers in beweging?