ZOEKEN

Thema avonden vrijwilligersbeleid en veilig sportklimaat in de Kempen

Stichting Kempen in Beweging organiseert twee thema-avonden voor sport- en beweegaanbieders. De eerste over het ontwikkelen van een veilig sportklimaat in je club. En de tweede over het vinden en binden van vrijwilligers.

Veilig sportklimaat 25 mei
Een sociaal veilige sportomgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Wat doe je hier aan als vereniging? Als bestuurder, trainer of vertrouwenscontactpersoon ben je de ogen en oren van de vereniging en verantwoordelijk voor een veilig en positief sportklimaat. Onderwerpen die tijdens de thema-avond aanbod komen zijn onder meer; seksuele intimidatie en misbruik, intimidatie en machtsmisbruik, pesten en discriminatie. Het herkennen, bespreekbaar maken binnen de club en het voorkomen komen donderdag 25 mei uitvoerig aan bod.
De avond wordt geleid door Erik Beuker van Centrum Veilige Sport Nederland. Erik was ook een van de sprekers op de Kaderdag in November.
Kempen in Beweging biedt binnenkort ook de cursus voor vertrouwenscontactpersonen aan in de Kempen. Hiervoor hebben zich al meer dan tien personen aangemeld. Daarom zal de cursus ook in het najaar nogmaals worden georganiseerd. Het onderwerp veilig sportklimaat moet onderwerp van gesprek zijn, daarom start Stichting Kempen in Beweging  de campagne ‘Blijf je stil of praat je erover.’ 
Aanmelden voor deze thema-avond doe je hier.

Vrijwilligers vinden en binden 7 juni
Veel (sport)verenigingen hebben te kampen met een gebrek aan vrijwilligers en dat is in de corona tijd alleen maar erger geworden. Deze avond is een praktische workshop waarin je veel tips krijgt over hoe je meer vrijwilligers kunt vinden en hoe je ze langer kunt binden aan je vereniging. Denk aan vragen zoals: Wanneer kun je ze benaderen? Wat mag je verwachten van een vrijwilligers? Welke rol speel je zelf als bestuurder hierin? En natuurlijk wordt kennis gedeeld met elkaar. Marleen van Engelen geeft je veel inzichten in deze problematiek en handvatten voor een plan van aanpak. De avond is inmiddels vol. Maar geen nood. In het najaar plannen we deze thema-avond weer. 

De thema-avond Veilig sportklimaat is op donderdag 25 mei. De avond in het MFA in Hapert begint om 19.30 uur. Aanmelden doe je hier. 
De thema-avond Vrijwilligersbeleid is op woensdag 7 juni. De avond in het MFA in Hapert begint om 19.30 uur.

Uitgelichte Artikelen

Aanmelden thema-avond Vrijwilliger vinden en binden

Aanmelden thema-avond Veilig sportklimaat

Nieuwe Thema-avonden vrijwilligersbeleid en veilig sportklimaat in de Kempen

Bij Fun Ludo gaat het puur om plezier in sporten

Nieuw sportseizoen met nieuwe plannen om meer mensen in beweging te krijgen

Welke vereniging krijgt 50+ ers in beweging?