ZOEKEN

Nieuw sportseizoen met nieuwe plannen om meer mensen in beweging te krijgen

Het Kempisch sport- en beweegakkoord is ontwikkeld om zoveel mogelijk mensen in de Kempen in beweging te krijgen. Sinds de start is de Stichting Kempen in Beweging bezig met het vormen van een netwerk van mensen en organisaties die sport en bewegen willen inzetten voor de samenleving. Een samenleving waarin iedereen gezond blijft of gezonder wordt en iedereen kan meedoen Daar kan elke sport- of beweegaanbieder bij helpen.

Daarom steunen we sport- en beweegaanbieders. Concreet doen we dit door de organisatie van thema-avonden zoals “Vrijwilligers vinden en binden” of “Een veilig sportklimaat”. Of de organisatie van de Kaderdag die voor 20 januari 2024 weer in de planning staat.
We doen dit ook door het laten verzorgen van opleidingen. Denk dan aan de training tot vertrouwenscontactpersoon of clinics die aangeboden worden vanuit de verschillende sportbonden.  Zo hielpen we korfbalvereniging Stormvogels aan een clinic “Training geven, de basics” van de Korfbalbond voor haar beginnende trainers.
En natuurlijk ondersteunen we plannen die helpen om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.

Ondersteunde projecten

Binnenkort worden diverse projecten rondom de Parelrun in Eersel ondersteund. Zo dragen we bij aan een pop-up atletiekbaan én aan een vaardigheidstraining voor rolstoelgebruikers. Hierdoor is de Parelrun voor iedereen een activiteit om aan deel te nemen.
De Kwiek beweeg en fit route in Hoogeloon kon rekenen op een ondersteuning en ook Stichting Duofietsen in Reusel-De Mierden kreeg steun om een extra duofiets aan te schaffen. Het zijn stuk voor stuk mooie initiatieven die stimuleren om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, gezond in beweging te krijgen. En daar gaat het om. Op deze manier hebben we al tientallen projecten ondersteund.

Meld je sport- of beweegaanbod op kempeninbeweging.nl

Het sport- en beweegaanbod op onze website groeit nog steeds. Van tientallen sport- en beweegaanbieders staat het actuele aanbod inmiddels vermeld op de website. Gelukkig vinden steeds meer clubs de weg naar kempeninbeweging.nl. Zo wordt de website het centrale punt voor alles op het gebied van sport en bewegen in de Kempen.

En heb je als sport- of beweegaanbieder een plan om meer mensen in beweging te krijgen; laat het ons dan weten. De kans is groot dat je een financieel duwtje in de rug krijgt. Kun je hulp gebruiken in de vorm van een cursus, training of iets dergelijks ook dan is de kans groot dat we kunnen helpen bij de uitvoering van die plannen.

Uitgelichte Artikelen

Wat als sport niet betaalbaar is?

Aanmelden thema-avond Vrijwilliger vinden en binden

Aanmelden thema-avond Veilig sportklimaat

Nieuwe Thema-avonden vrijwilligersbeleid en veilig sportklimaat in de Kempen

Bij Fun Ludo gaat het puur om plezier in sporten

Nieuw sportseizoen met nieuwe plannen om meer mensen in beweging te krijgen