ZOEKEN

Mogen wij ons even voorstellen?

Het bestuur van Stichting Kempen in Beweging stelt zich graag even voor. Eén ding delen ze: ze gaan er zich hard voor inzetten om de hele Kempen aan het bewegen te krijgen, het sportaanbod op elkaar aan te laten sluiten en nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen.

Voorzitter Ronald van Kouteren is al 17 jaar voorzitter van Avanti Turnivo. Hij mag naast het werk voor zijn adviesbureau, Kuypers van Kouteren, graag sportevenementen organiseren. Zijn eigen sportieve bezigheden beperken zich vooral tot het organisatorische, hij probeert af en toe nog wat te turnen en kan enorm genieten van badminton en volleybal. Ronald stapte in het bestuur omdat hij overtuigd is van de kracht van sport in de maatschappij; hij nodigt dan ook graag alle sport- en beweegaanbieders uit om hun aanbod op de site van de stichting te plaatsen.

Penningmeester Jos Schippers groeide op met sport in Casteren. VV Casteren kon in zijn jonge jaren op zijn tomeloze inzet rekenen en nog altijd speelt sport een belangrijke rol in zijn leven: hardlopen, (beach)volleybal, tennis, fietsen, zwemmen en af en toe een potje padel. Jos zit in zijn vrijetijd niet graag stil want dat doet hij al genoeg als hij aan het werk is als accountant. Hij is goed met cijfertjes en die kennis zet hij graag in voor de stichting. Zijn doel: inwoners van de Kempen laten inzien dat bewegen niet alleen goed is voor het lijf maar ook bijdraagt aan een rijker sociaal leven.

Anneke Eveleens-van den Hurk heeft vroeger op hoog niveau geschaatst, tot een blessure haar dwong daarmee te stoppen. Nu loopt ze geregeld hard en op de sportschool combineert ze kracht met conditie en souplesse. Anneke vindt het belangrijk dat de jeugd in de Kempen een start kan maken met bewegen en wil zich graag inzetten om de vraag en het aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten. In het dagelijks leven is Anneke Manager Marketing & Events bij Geeqs en houdt ze zich bezig met vitaliteit op de werkvloer. Die link trekt ze graag door in haar vrije tijd waar ze met de stichting hoopt alle Kempenaren te inspireren gezond en vitaal te blijven door te gaan (of blijven) bewegen.

Secretaris Rob Slegers is manager bij ‘Zorg in Oktober’ waar onder andere ‘bewegen en vitaliteit’ onder zijn verantwoordelijkheid valt. Zelf loopt hij graag met de hond en met mooi weer verkent hij de omgeving op de fiets. Dankzij een blessure kan hij zijn grootste passie voetbal niet meer uitoefenen. Rob gelooft in de kracht van samenwerking, zowel op zakelijk gebied als in zijn vrijetijd. Met de Stichting hoopt hij vooral nieuwe verbindingen te kunnen leggen en mensen te overtuigen dat sporten de gewoonste zaak van de wereld is.

Michael Neuberger werkt bij PSV en dat verklaart meteen de link met sport, al staat hij niet zelf op het veld in Eindhoven. Liever beult hij zich af in de fitnesszaal en hij fietst en loopt hard. Het past niet bij hem om aan de zijlijn te blijven staan, liever levert hij actief een bijdrage aan de samenleving. Hij gaat zich als bestuurslid inzetten om de drempels, die mensen ervan weerhouden te gaan sporten, weg te nemen. Hij hoopt dat verenigingen en aanbieders, net als hij, grensoverschrijdend durven gaan kijken. Eén netwerk met één doel: meer bewegen.

Fysiotherapeut Gijsbert Jansen vindt zijn lichaamsbeweging vooral door het werken in de tuin. Zijn motivatie om een bestuursfunctie binnen de stichting te gaan doen, komt voort uit de feedback van zijn patiënten dat er geen goed overzicht is van het sport- en beweegaanbod in de Kempen. Aan hem de taak om breed uit te dragen wat er op sport en beweeggebied te doen is, en dat is méér dan je denkt. Hij zoekt de vergroting van de naamsbekendheid vooral in de samenwerkingen die gaan ontstaan. Hij pakt de koe graag bij de horens en ‘niet kletsen maar poetsen’ is een motto dat goed bij hem past. Een korte impressie van de bestuursleden die zich hard gaan maken om het sport- en beweegaanbod in de Kempen stevig op de kaart te zetten. Heb je een goed idee, een tip, een aanvulling of denk je op welke manier dan ook het bestuur van Stichting Kempen in Beweging van dienst te kunnen zijn? Aarzel niet en neem contact op.

Uitgelichte Artikelen

Aanmelden thema-avond Vrijwilliger vinden en binden

Aanmelden thema-avond Veilig sportklimaat

Nieuwe Thema-avonden vrijwilligersbeleid en veilig sportklimaat in de Kempen

Bij Fun Ludo gaat het puur om plezier in sporten

Nieuw sportseizoen met nieuwe plannen om meer mensen in beweging te krijgen

Welke vereniging krijgt 50+ ers in beweging?